Workshops

Workshops

Leanne Lena biedt veel verschillende workshops aan. Neem vrijblijvend contact op om uw wensen over de workshop te bespreken.

Auditie training

Weinig is zo stressvol als auditeren. Je wilt auditeren voor een musical, een toneelstuk, een film, voor een kunstopleiding,  voor een popband of voor een tv-show (zoals The Voice), maar hoe bereid je je zo goed mogelijk voor? De enige houvast die je hebt is je voorbereiding.
In de auditie training wordt er gewerkt aan je expressie en presentatie. Alles staat in teken van het zo goed mogelijk presenteren van jouw talent. Je krijgt tips om je zenuwen onder controle te houden,  welke nummers of teksten het meest geschikt zijn voor een specifieke auditie en hoe je zorgt dat je het beste van jezelf kunt laten horen en zien.
Laat die auditie maar komen!

Singer songwriter

Heb jij altijd al een nummer willen schrijven? Maar geen idee hoe? In deze workshop komen alle aspecten van het schrijven van een eigen nummer voorbij. Er wordt gekeken naar songstructuren, akkoordenopbouw, rijmschema’s, teksten en taalgebruik,
zang, harmonieën, melodieën, thematiek en etc. Iedereen heeft een andere stijl. Wij gaan daarom ook opzoek naar jouw sound als singer songwriter.

Koor coaching

Leanne Lena biedt verschillende soorten coaching aan voor koren. Zowel zangtechnisch als choreografisch. Deze onderstaande opties kunnen ook gecombineerd worden.

Zangtechnische koor coaching

Samen met de dirigent worden er doelen gesteld die worden behandeld in deze training. Voorbeelden waar aan gewerkt kunnen worden zijn: klankkleur, ritme, energie, balans tussen stemmen, gelijkheid, dynamiek en performance. Ook kan er gewerkt worden aan de tekstbehandeling van de nummers en integratie/interpretatie.

Solisten coaching

Bij de solisten coaching gaat het over de stem van de solist. Er wordt gewerkt aan het materiaal en aan o.a. verbetering van techniek. Met de solisten binnen het koor kan apart gewerkt worden of worden gecombineerd met de dag van de koor coaching.

Koor choreografie

Leanne Lena maakt samen met jullie koor een passende choreografie. Elk koor is anders en heeft andere wensen. Een goeie choreografie  sluit aan bij het koor zelf en versterkt het zingen. Een koor choreografie geeft een extra presentatie aan het koor.

Interpretatie

Integratie is het samenbrengen van de disciplines zang, spel en muziek. Je leert muziek en tekst (eventueel met beeld, dans/beweging) analyseren, interpreteren en vertalen tot een uitvoering. Dit kan met kleinkunstnummers, musicalliederen, klassieke aria’s, maar ook met
popmuziekperformances of experimentele-liedperformances. In deze workshop wordt er gewerkt aan tekstbehandeling, beleving, je presentatie, gebruik van het lichaam, gebruik van de ruimte en transformatie. Er is altijd aandacht voor zangtechniek, dictie en dynamiek. Er wordt gewerkt aan een door jouw voorbereid lied.

Podium presence

Deze workshop gaat over fysieke aanwezigheid op het podium. Je leert in jouw kracht te staan, verbinding te maken met het publiek en bewust wording van jouw houding en lichaamstaal. Deze workshop is geschikt voor alle muzikanten, zangers, sprekers en anderen die graag willen stralen op het podium.

Acteren

Tijdens de workshop acteren wordt er gewerkt met het spelen van scènes. Hierin wordt er gewerkt aan tekstbehandeling, inlevingsvermogen en stemgebruik. Daarnaast worden er improvisatieoefeningen gedaan en doelgerichte spelopdrachten. De aandacht gaat naar geloofwaardig spel. Aan de orde komen onder andere: opbouw van een personage, je spelimpulsen leren gebruiken en goed samen spelen.

Musical

Tijdens de musical workshop wordt er in groepsverband gewerkt aan zang, spel en dans. Er wordt voor deze workshop 1 musical gekozen waar een mini musical van gemaakt wordt. De workshop wordt afgesloten met een uitvoering voor vrienden en familie. Dit is ook heel erg leuk als verjaardagsfeestje.

Kleuter zang

Tijdens de kleuter zang maken kleuters spelenderwijs kennis met zang en muziek. Het doel is om jonge kinderen vertrouwd te maken met hun eigen stemgeluid en ze het plezier en enthousiasme van zingen mee te geven. De kleuter zangles is bedoeld voor kinderen van drie tot en met vijf jaar. De workshop eindigt altijd met een spetterend optreden voor de ouders.

Vrijgezellen zangworkshop

Tijdens deze workshop wordt de bruid of de bruidegom in de schijnwerpers gezet. Er wordt een tekst gemaakt op een bestaand lied die natuurlijk gaat over de geliefden. Het nummer wordt opgenomen en ingezongen, zo kan het nummer nog eens geluisterd worden op het huwelijksfeest. 

Song & dance

Er wordt een nummer gekozen waar zangtechnisch aan gewerkt wordt en waar een choreografie op wordt aangeleerd. De combi van zang & dans is heel vet, maar ook heel lastig. Er wordt gewerkt aan ademsteun en technieken om deze combinatie vol te houden. De workshop eindigt met een uitvoering voor vrienden en familie.