Biografie

Biografie

Leanne Lena is zangeres, musicalartiest, songwriter en performer. Leanne is geboren in Amsterdam op 13 april 1995 en woont nu in Purmerend. Sinds 2018 is Leanne afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting muziektheater.

Toen Leanne nog maar een klein meisje was riep ze al dat ze zangeres wilde worden. Haar moeder is zangdocente en heeft haar eigen zangstudio. Het zit in het bloed. Leanne heeft van haar 8e tot haar 19e op het Nederlands Kinder Theater (NKT) gezeten in Purmerend, waar zij sinds 2019 deel uitmaakt van het docententeam. Ze heeft als kind in verschillende NKT producties gespeeld.

Ze heeft inmiddels aardig wat producties op haar naam staan:
Ze speelde de rol van gastvrouw Ada Verkade in The Mystery of Edwin Drood, onder regie van Bruun Kuijt. Zat in het koor en voorprogramma van Musical Meets Opera met o.a. Willemijn Verkaik, René van Kooten en Simone Kleinsma. In 2017 werd ze uitgekozen als het talent van Purmerend en deed mee aan de show van Karin Bloemen: Volle Bloei. Leanne schreef in 2018 haar afstudeer soloconcert, die ze herschreef voor haar deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) 2019, ze kwam tot de tweede ronde. Leanne speelde 1,5 jaar in de succes musical: Was getekend, Annie M.G. Schmidt‘. Er staat weer iets moois op de planning, maar wat precies blijft nog even een verrassing. 

Leanne geeft ook les! Leanne heeft lang gewerkt voor de zangstudio: ‘Lea van de Pol’ en is inmiddels ook haar eigen studio begonnen:’ Studio Leanne Lena’ waar ze verschillende lessen geeft.