Biografie

Biografie

Leanne Lena is zangeres, musicalartiest, songwriter en performer. Leanne is geboren in Amsterdam op 13 april 1995 en woont nu in Purmerend. Sinds 2018 is Leanne afgestudeerd aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in de richting muziektheater. In 2021 heeft ze de master behaald in de Universal Voice Techniek (UVS) . Ze mag zichzelf officieel Universal Voice Master noemen. 

Leanne is op 6 jarige leeftijd begonnen met zangles en is nooit meer gestopt. Op haar 8e ging ze naar het Nederlands Kinder Theater (NKT) in Purmerend, waar zij tot haar 19e les volgde. Sinds 2019 maakt zij deel uit van het docententeam. Ze heeft als kind in verschillende NKT producties gespeeld.

Ze heeft inmiddels aardig een cv opgebouwd:
Ze speelde de rol van gastvrouw Ada Verkade in The Mystery of Edwin Drood, onder regie van Bruun Kuijt. Ze zat in het koor en voorprogramma van Musical Meets Opera met o.a. Willemijn Verkaik, René van Kooten en Simone Kleinsma. In 2017 werd ze uitgekozen als het talent van Purmerend en deed mee aan de show van Karin Bloemen: Volle Bloei. Leanne schreef in 2018 haar afstudeer soloconcert, die ze herschreef voor haar deelname aan het Amsterdams Kleinkunst Festival (AKF) 2019, ze kwam tot de tweede ronde. Leanne speelde 1,5 jaar in de succes musical: ‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt‘. 

Komend seizoen speelt Leanne in de musical: ‘Hij gelooft in mij’ 
Daarnaast is ze te zien als Anni-Frid in de ABBA-tribute band: ‘A-Fever’ 

Leanne heeft ook haar passie gevonden in lesgeven en coachen!  
Ze werkt samen met de zangstudio: ‘Lea van de Pol’ , maar heeft sinds 2018 ook haar eigen studio:’ Studio Leanne Lena’ waar ze verschillende lessen geeft.