Het TC van Lee

Het TC van Lee

Het TC van Lee! Wat is een TC? TC is een afkorting voor Theatraal Concert. Het theatraal concert fungeert als een visitekaartje van HET UNIEKE TALENT van de individuele student. Het is een concert waarbij vanuit noodzaak een verhaal wordt verteld, gezongen, gespeeld en vormgegeven.

Leanne Lena is een van de laatste van haar klas die haar TC speelde. Leanne heeft een groot voorbeeld als het gaat om haar TC. Job Greuter. Job is een mede student van Leanne. Zijn TC was perfect en hij had zijn solo zelf gemaakt. Dat wil Leanne ook maar dat lukt niet. Ze doet alles om Job te evenaren, dus ze probeert Job te doorgronden maar dat lukt niet. Desondanks gaat ze op zoek naar de perfecte versie van een TC. Een 10 is onmogelijk maar een 9 of 8,5 moet toch mogelijk zijn. Dus put ze uit een breed scala van mogelijkheden. Zo laat ze veel van zichzelf zien en begint ze haar TC door doodleuk tussen het publiek te gaan zitten.  Al babbelend zet Leanne haar TC met speels gemak neer.
Leanne heeft de lachers als snel op haar hand waarbij ze zichzelf niet spaart zonder een karikatuur te worden maar juist door op oprechtheid en haar open houding waarmee ze haar publiek tegemoet treedt. Haar solo van dik 50 minuten lijkt voorbij te vliegen.  Deze one-woman show heeft alles inclusief een lofzang aan haar moeder en haar vriend. Leanne Lena is inventief en wisselt razendsnel op een hele natuurlijk manier.

Leanne sluit haar TC af zoals een voorstelling afgesloten moet worden, met een knallende finale met een aantal klasgenoten waarbij ze een scene naspeelt uit de N.K.T voorstelling “Ik wordt een ster?!” uit 2009.

 

Video afspelen

Tekst & Muziek: Leanne Lena
Regie: Bruun Kuijt
Muzikaal leider: Bart Wolvekamp
Zang coach: Mony Wouters

Band
Drums: Jermaine Kanbier
Basgitaar: Freek Mulder
Cello: Judith Groen